Skip to main content

Bolesti crijeva i artritisa

Iako je u društvu ustaljeno mišljenje kako od reumatoidnog artritisa boluju samo starije osobe, od te bolesti mogu oboljeti osobe u svakoj životnoj.

Kod aksijalnog artritisa, Crijevne tegobe se mogu pojaviti u isto vrijeme kao i artritis ili se artritis može pojaviti i prije bolesti crijeva.

Oni igraju važnu ulogu u zdravlju, ali njihova sposobnost da utječu na upalne procese ukazuje da utječu i na upalne bolesti crijeva, reumatoidnog artritisa.

Enteropatski artritis je upalna bolest zglobova koja se obično pojavljuje kod upalnih bolesti crijeva, kao što su Chronova bolest i ulcerozni kolitis, ali i nakon.

Biološki lijekovi za liječenje reumatoidnog artritisa utječu na imunosni sustav, tjelesnu obranu od mikroorganizama koji uzrokuju bolesti.

Chronova bolest je kronična upalna bolest crijeva, a liječnici za sada ne znaju ni uzrok ni kako je izliječiti. artritisa i brojnih autoimunih bolesti.

Znanstvena studija objavljena u časopisu Inflammatory bowel diseases ističe ulcerozni kolitis i Crohnovu bolest kao primarne vrste upalne bolesti crijeva.